Sveikesniam gyvenimui
Garstyčių aliejus sveikatai

Mūsų patarimai

Garstyčių sėklų aliejus dėl savo savybių (ypač aitrumo) gali sukelti alerginių reakcijų (paraudimą, perštėjimą ir pan.), todėl prieš naudodami, būtinai pasitikrinkite, ar nesate jam alergiški. Geriausiai šį aliejų naudoti mišiniuose su kitais, švelnesniais aliejais.

Kad pagreitinti plaukų augimą, pasigaminkite kaukę: sumaišykite po vieną dalį garstyčių, kokosų, migdolų, nakvišų, alyvuogių ir sezamų aliejaus bei puse dalies ricinmedžių aliejaus. Įlašinkite po keletą lašų levandų, rozmarinų, sandalmedžių ir jazminų eterinio aliejaus ir gerai suplakite. Mišinį pašildykite vandens garų vonelėje ir gerai įtrinkite į galvos odą ir plaukus. Apvyniokite plėvele, minkštu rankšluosčiu, palaikykite keletą valandų, gerai išplaukite šampūnu, o po to -  parūgštintu vandeniu. Kartokite 2 kartus per savaitę.

Jei norite, kad jūsų veido oda taptų lygi ir glotni, sumaišykite garstyčių sėklų ir kokosų aliejaus (santykiu 1:2) ir mišiniu sukamaisiais judesiais 5 - 6 min. masažuokite veido odą (neliečiant odos aplink akis). Po procedūros veidą švelniai nuvalykite minkšta drėgna skepeta ar servetėle. Tai suaktyvins kraujotaką, veido oda taps lygesnė, atsikratysite smulkių spuogelių.

Slenkant plaukams, bent kartą per savaitę prieš trenkant galvą, plaukų šaknis gerai įtrinkite garstyčių sėklų aliejumi. Galvą apsukite minkštu rankšluosčiu, palaikykite 1 - 3 valandas ir švariai išplaukite. 

Liaudies medicina siūlo receptą silpniems, lėtai augantiems plaukams, pleiskanotai galvos odai: 100 ml garstyčių aliejaus užpilkite ant 50 g džiovintų dilgėlių šaknų ir 20 – 25 minutes pamažu kaitinkite vandens garų vonelėje. Indą su mišiniu pridenkite ir palikite dviems savaitėms. Praėjus laikui, iškoškite, dilgėlių šaknis gerai nuspauskite ir gautu mišiniu 2 – 3 kartus per savaitę įtrinkite į galvos odą.

 

Indiškai marinuoti mangai

3 - 4 vidutiniai šviežūs mangų vaisiai

1,5 valg. š. ožragių sėklų

1,5 valg. š. garstyčių sėklų

2 valg. š. pankolių sėklų

1,5 valg. š. juodgrūdžių sėklų

1 valg. š. maltų ciberžolių

1,5  valg. š. maltų čili pipirų

druska pagal skonį

garstyčių sėklų aliejus

Mangų vaisius nulupkite, išimkite kauliukus ir susmulkinkite. Sudėkite į stiklainį. Visus prieskonius sumaišykite dubenyje ir suberkite ant vaisių. Gerai išmaišykite, kad mangai pilnai pasidengtų prieskonių mišiniu (paragaukite, kad žinotumėte, kiek berti druskos). Pridenkite marle ir palikite saulėkaitoje 3 - 4 dienoms.

Praėjus laikui, mangus užpilkite garstyčių sėklų aliejumi, kad apsemtų. Gerai išmaišykite, uždenkite dangteliu ir dar 3 - 4 dienoms padėkite į šaldytuvą, kad įsiskonėtų.

Skanaukite su sluoksniuota "paratha" duonele, ryžiais, ar saldžiu varškės sūriu - panyru.

  

Svarbu: visa svetainėje pateikta informacija yra pažintinio - rekomenduojamojo pobūdžio. Mūsų siūlomi produktai nėra skirti diagnozuoti, gydyti ar užkirsti kelią kokioms nors ligoms. Prieš vartodami ar naudodamiesi mūsų patarimais, visuomet vadovaukitės savo nuomone, atsižvelkite į individualius poreikius, o esant būtinybei (pvz., dėl galimų alerginių reakcijų, netoleravimo ar dėl kitų priežasčių), pasitarkite gydytoju.

Turite klausimų parašykite mums
Parašykite mums
Vardas*:
Telefonas:
El. paštas*:
Tekstas*: