0
Корзина пуста.

Naminį saulėgrąžų sviestą pasigaminti labai nesudėtinga! Vitaminų ir mineralų kupinas chalvos skonio skanėstas puikiai tiks pagardinti ne tik rytinį skrebutį, tačiau tokio galėsite tepti ant vaflių, gardinti blynelius, mirkyti obuolių skilteles ir naudoti kepiniams! Svarbiausia, kad pagaminta su meile ir pačių rankomis, tik iš natūralių ingredientų!

Pagardus galite naudoti pagal skonį - jei norite, sviestą saldinkite ruduoju ar palmių cukrumi, medumi ar agavų sirupu, o gal šviežiomis datulėmis. Įmaišykite šokolado, pirštelius apsilaižysite! Mes išbandėme cinamoninį - vanilinį, įmaišėme dviejų vanilių ankščių minkštimą ir skaninome maltu Ceilono cinamonu...

Orkaitę įkaitinkite iki 165 laipsnių kaitros.

Saulėgrąžas suberkite į kepimo popieriumi iškotą kepimo skardą ir paskleiskite vienu lygiu sluoksniu. Pašaukite į orkaitę ir skrudinkite, kol ims kvepėti ir įgaus vos gelsvą atspalvį, apie 15 - 20 min. Atvėsinkite.

Į elektrinį trintuvą suberkite sėklas ir sudėkite viską, išskyrus saulėgrąžų aliejų. Trinkite, kol sėklos susismulkins, vis stabtelkite medine mentele  nugremžti masę nuo sienelių. Pamažu nedideliais kiekiais trinant pilkite aliejų. Trinkite tol, kol gausite vientisą švelnios tekstūros masę. Nenustebkite, trinamos sėklos išskirs daugiau aliejaus, tad papildomai aliejaus nebepilkite. Gautą masę paragaukite, jei reikia, dar pagardinkite druska arba pasaldinkite. Sukrėskite į sandariai uždaromą indelį ir laikykite šaldytuve.

Šis sviestas šaltai puikiai laikosi, mat paviršiuje nusistovi aliejaus sluoksnelis, kuris puikiai apsaugo sviestą nuo sugedimo. Prieš naudojimą kruopšiai išmaišykite. Skanaus!

Состав

  • 225 g lukštentų saulėgrąžų
  • 60 ml nerafinuoto saulėgrąžų aliejaus
  • 1/4 - 1/3 arb. š. druskos
  • 2 arb. š. nerafinuoto cukranendrių cukraus
  • 2 vanilių ankščių vidinio išskobto minkštimo
  • 1 arb. š. malto Ceilono cinamono (arba pagal skonį)
  • 0,5 citrinos nutarkuotos žievelės (tik išorinės geltonosios dalies)
  • Naminį saulėgrąžų sviestą pasigaminti labai nesudėtinga! Vitaminų ir mineralų kupinas chalvos skonio skanėstas puikiai tiks pagardinti ne tik rytinį skrebutį, tačiau tokio galėsite tepti ant vaflių, gardinti blynelius, mirkyti obuolių skilteles ir naudoti kepiniams! Svarbiausia, kad pagaminta su meile ir pačių rankomis, tik iš natūralių ingredientų!
  • Pagardus galite naudoti pagal skonį - jei norite, sviestą saldinkite ruduoju ar palmių cukrumi, medumi ar agavų sirupu, o gal šviežiomis datulėmis. Įmaišykite šokolado, pirštelius apsilaižysite! Mes išbandėme cinamoninį - vanilinį, įmaišėme dviejų vanilių ankščių minkštimą ir skaninome maltu Ceilono cinamonu...
  • Orkaitę įkaitinkite iki 165 laipsnių kaitros.
  • Saulėgrąžas suberkite į kepimo popieriumi iškotą kepimo skardą ir paskleiskite vienu lygiu sluoksniu. Pašaukite į orkaitę ir skrudinkite, kol ims kvepėti ir įgaus vos gelsvą atspalvį, apie 15 - 20 min. Atvėsinkite.
  • Į elektrinį trintuvą suberkite sėklas ir sudėkite viską, išskyrus saulėgrąžų aliejų. Trinkite, kol sėklos susismulkins, vis stabtelkite medine mentele  nugremžti masę nuo sienelių. Pamažu nedideliais kiekiais trinant pilkite aliejų. Trinkite tol, kol gausite vientisą švelnios tekstūros masę. Nenustebkite, trinamos sėklos išskirs daugiau aliejaus, tad papildomai aliejaus nebepilkite. Gautą masę paragaukite, jei reikia, dar pagardinkite druska arba pasaldinkite. Sukrėskite į sandariai uždaromą indelį ir laikykite šaldytuve.
  • Šis sviestas šaltai puikiai laikosi, mat paviršiuje nusistovi aliejaus sluoksnelis, kuris puikiai apsaugo sviestą nuo sugedimo. Prieš naudojimą kruopšiai išmaišykite. Skanaus!
  • Есть вопросы, пожалуйста, напишите нам
    Пишите нам
    Имя*:
    Телефон:
    Эл. почта*:
    Текст*: