Vynuogių kauliukų aliejus
Vynuogių kauliukų aliejus

Ypatybės

Vitaminas E
Omega 6

Nerafinuotas vynuogių kauliukų aliejus gausus nesočiųjų riebalų rūgščių  (ypač linolo arba Omega-6 rūgščių), vitaminų A ir E, kurių dėka oda ilgiau išlaiko natūralią drėgmę, atitolinami senėjimo požymiai. Lengvos tekstūros, greit susigeriantis vynuogių kauliukų aliejus naudojamas kosmetikoje - teigiamai veikia žvarbaus vėjo nugairintą, saulės nusvilintą odą,veiksmingai padeda švelninti ir lyginti kaklo bei paakių odą. Labai tinkamas veido ir kūno masažui, taip pat akių makiažui valyti. Šis aliejus puikiai reguliuoja odos drėgmės balansą, gali būti naudojamas kaip bazinis aliejus masažui, tinkamas maišyti su kitais, sunkesniais aliejais. Populiarus kaip anticeliulitinių masažų mišinių dalis.

 

Vynuogių kauliukų aliejus spaudžiamas iš vynuogių sėklų ir žmonių naudojamas ištisus šimtmečius.

Nerafinuotas vynuogių kauliukų aliejus populiarus kosmetikoje. Yra itin lengvos tekstūros, švelnus, gerai įsigeria, tinka įvairiems odos tipams, reguliuoja odos riebalų balansą. Pasižymi odą valančiomis ir regeneruojančiomis savybėmis, puoselėja, saugo ją, aktyvina odos medžiagų apykaitą. Vynuogių kauliukų aliejus drėkina vėjo nugairintą, saulės nusvilintą odą ar odą po skutimosi, labai tinka masažams (ypač kaip bazinis aliejus), makiažui nuvalyti. Gali būti maišomas su riebesniais, pvz., avokadų ar simondsijų aliejais. Pasižymi stipriu priešuždegiminiu, regeneruojamuoju poveikiu.

Tinkamas riebiai ir problemų kamuojamai odai prižiūrėti - inkštiruotai, dermatito kamuojamai, dėl neigiamų aplinkos veiksnių išsausėjusiai odai, smulkių traumų, įtrūkimų, sumušimų, įpjovimų, nudegimų kamuojamos odos priežiūrai, raukšlėtai, pavargusiai ir suglebusiai odai prižiūrėti, celiulitui ir odos sukietėjimams tepti. Rekomenduojamas muilų, losjonų, kremų ir kitokių kosmetinių priemonių praturtinimui.

Nerafinuotas vynuogių kauliukų aliejus naudojamas tik kosmetikoje. Maistui naudojamas tik rafinuotas vynuogių kauliukų aliejus, kuris laikomas dietiniu produktu ir tinka daugeliui patiekalų gardinti.

Rafinuotas vynuogių kauliukų aliejus pasižymi aukšta smilkimo temperatūra (apie 216˚C ), todėl gali būti naudojamas maistui aukštesnėje temperatūroje ruošti (puikiai tinka kepimui). Aliejus yra neutralaus kvapo ir skonio, tinka salotų, daržovių, padažų, sūrių gardinimui, pilamas į kepinius.

Receptai

Vynuogių kauliukų aliejus sveikatai
Turite klausimų parašykite mums
Parašykite mums
Vardas*:
Telefonas:
El. paštas*:
Tekstas*: