Sveikesniam gyvenimui
Sėklų - riešutų duoniukai

Puikus užkandis, kai norisi ko nors užkrimsti. Kupini skaidulinių medžiagų, vitaminų ir mineralų šie sezamų, sėmenų, moliūgų sėklų bei kedrų riešutų trapučiai puikiai tiks valgyti vienus, tai puikus priedas prie kreminių sriubų, jais galima užkandžiauti, kai trūksta energijos, jaučiatės pavargę ar alkani, valgyti juos vietoj duonos su šviežių daržovių salotomis, tepti užtepėles ir t.t. Tegul fantazijai nebūna ribų!

Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių kaitros.

Dubenyje sumaišykite maltas ir sveikas sėklas, česnakų granules, čili, jei naudojate, įberkite druskos. Išmaišę šaukštu įpilkite aliejaus ir vandens. Gerai išmaišykite, turite gauti minkštą masę (jei masė atrodo per sausa, įpilkite dar truputėlį vandens).

Atsiplėškite gabalą kepimo popieriaus (kepimo skardos dydžio) ir pasitieskite ant stalo. Dėkite maždaug arbatinį šaukštelį masės, užklokite mažesniu sviestinio (kepimo) popieriaus lakštu ir kočiokite plonus blynelius. Stenkitės kočioti kuo ploniau! Popierių švelniai nulupkite, šalia dėkite kitą šaukštelį masės ir vėl kočiokite per popierių. Pilną kepimo lakštą perkelkite į skardą ir dėkite kepti.

Kepkite apie 10 - 15 min., priklausomai, nuo to, kokio storio duoniukus kočiojote. Kuo ploniaus kočiosite, tuo trumpiau reikės kepti, tik stebėkite, kad nesudegtų! Maždaug po 5 minučių medine mentele blynelius apverskite ir kepkite toliau. Kai pakraščiai ims švelniai ruduoti, išimkite iš orkaitės ir atvėsinkite. Skanaukite visiškai atvėsusius. Skanaus!

Jei reikia, sėklas galite sumalti kavamale (maltų sėklų ir riešutų teiraukitės parduotuvių tinkle ALIEJUS!).

Žaliavalgiai trapučius gali džiovinti 50 laipsnių kaitros orkaitėje iki norimo trapumo.

Tokius duoniukus galite gaminti ir saldžius. Nedėkite česnakų, čili paprikų, sumažinkite druskos kiekį ir papildomai gardinkite agavų sirupu, palmių ar nerafinuotu cukranendrių cukrumi!

Sudėtis

  • 30 g maltų kedrų riešutų
  • 30 g maltų linų sėmenų
  • 30 g maltų sezamų sėklų
  • 30 g sezamų sėklų
  • 30 g maltų moliūgų sėklų
  • maltų čili paprikų pagal skonį (jei mėgstate)
  • 0,5 arb. š. česnakų granulių
  • apie 50 ml vandens
  • 1 valg. š. moliūgų sėklų aliejaus
  • 1/3 - 1/2 arb. š. druskos
  • Turite klausimų parašykite mums
    Parašykite mums
    Vardas*:
    Telefonas:
    El. paštas*:
    Tekstas*: