Moliūgų aliejaus keksas (stiklinė 240 ml)

Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių kaitros.

Kekso kepimo formą ištepkite aliejumi ir pabarstykite smulkintomis moliūgų sėklomis. 

Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų ir iki purumo ištrinkite su cukraus pudra, vaniliniu cukrumi bei moliūgų sėklų aliejumi.

Kiaušinių baltymus išplakite su cukrumi iki putų.

Į trynių masę įmaišykite maždaug trečdalį baltymų, tuomet švelniai įmaišykite miltus. Lėtais judesiais įmaišykite likusią baltymų masę. Tešlą sukrėskite į kepimo formą ir pašaukite kepti. Kepkite apie 40 – 50 minučių arba kol įbestas medinis pagaliukas išlįs sausas. Atvėsinkite ir tuomet pjaustykite. Skanaus!

Sudėtis

  • 4 kiaušiniai
  • ½ stiklinės skrudintų moliūgų sėklų (gali būti smulkintos)
  • 100 g cukraus
  • 100 g cukraus pudros
  • 250 g miltų
  • 1 arb. š. cukraus su vanile
  • ½ stiklinės moliūgų sėklų aliejaus
  • Turite klausimų parašykite mums
    Parašykite mums
    Vardas*:
    Telefonas:
    El. paštas*:
    Tekstas*: