Kreminė moliūgų sriuba su geltonąja kari pasta

Ruduo - moliūgų metas. Tai daržovė, iš kurios verdamos itin gardžios ryškiaspalvės tirštos sriubos. Ryškiaspalviai tačiau ne per daug ryškaus skonio moliūgai labai dera su kari prieskoniais. Kreminei moliūgų sriubai ypatingo švelnumo suteikia obuoliai, o kvapnumo ir šilumos - tailandietiškoji geltonoji kari pasta. Išbandykite!

Moliūgui nulupkite odą ir supjaustykite kubeliais. Morką, svogūną, obuolį ir česnaką nuvalykite ir susmulkinkite.

Puode ant sviesto - alyvuogių aliejaus mišinio pakepkite smulkintą svogūną, kol suminkštės, suberkite morkas. Morkoms suminkštėjus, suberkite česnakus ir moliūgus. Pakepkite 2 minutes, o tuomet supilkite sultinį. Virkite ant vidutinės kaitros, kol daržovės visiškai suminkštės. Nukaiskite ir sutrinkite elektriniu smulkintuvu iki kreminės konsistencijos (jei per tiršta, skieskite sultiniu). Trintą sriubą dar šiek tiek pakaitinkite, pagal skonį pagardinkite kari pasta. Patiekite su trupintais baltos duonos skrebučiais, pelėsiniu sūriu ir šlakeliu grietinėlės. Vietoj pastarosios galite įpilti šiek tiek kokosų pieno. Skanaus!

Sudėtis

  • apie 300 g moliūgo (svoris su oda, bet be sėklų)
  • 1 saldžiarūgščio obuolio
  • 1 mažos morkos
  • 1 mažo svogūno
  • 2 skiltelių česnako
  • gabalėlio sviesto kepimui
  • alyvuogių aliejaus kepimui
  • 2 puodelių daržovių sultinio (ir dar šiek tiek, jei sriuba atrodys per tiršta)
  • 2 - 3 valg. š. (arba pagal skonį) geltonosios kari pastos
  • baltos duonos skrebučių, grietinėlės ir sūrio su mėlynuoju pelėsiu patiekimui
  • Turite klausimų parašykite mums
    Parašykite mums
    Vardas*:
    Telefonas:
    El. paštas*:
    Tekstas*: