
Brokolių ir žiedinių kopūstų salotos su razinomis ir anakardžių užpilu
Sveikos, sočios ir labai gardžios vasariškos salotos su kreminiu anakardžių užpilu. Iš šių riešutų galima gaminti padažus, užpilus, sūrį, varškę, iš jų gaminami net pagrindai pyragams, o pagardinti česnaku, vyno actu, citrinų sultimis ir druska, gali pakeisti net majonezą. Kviečiame išbandyti!
Reikia (porcija dviems):
100 g brokolių
100 g žiedinių kopūstų
2 valg. š. saulėgrąžų branduolių
50 - 70 g auksinių razinų
pusės mažo raudonojo svogūno
užpilui:
apie 80 g anakardžių riešutų (pusės puodelio)
1/4 - 1/3 puodelio vandens
1 - 2 valg. š. obuolių sidro acto
1 - 2 valg. š citrinų sulčių
0,5 valg. š. agavų sirupo
1 skiltelės česnako
rožinės Himalajų druskos pagal skonį
1/2 arb. š. Vilux garstyčių su medumi
Anakardžius užpilkite šaltu vandeniu, kad apsemtų ir mirkykite apie 2 valandas.
Brokolius ir žiedinius kopūstus išskirstykite nedideliais žiedynais, 1 - 2 minutes virkite pasūdytame vandenyje ir iškart perliekite kuo šaltesniu vandeniu. Nusunkite, atvėsinkite ir suberkite į dubenį.
Saulėgrąžas pakepkite sausoje keptuvėje, kol šiek tiek apskrus (nesudeginkite!).
Razinas užpilkite karštu vandeniu ir palikite, kad išbrinktų.
Raudonąjį svogūną smulkiai sukapokite ir suberkite ant kopūstų.
Užpilui mirkytus anakardžius su likusiais ingredientais sudėkite į elektrinį trintuvą ir trinkite iki kreminės tekstūros. Tirštumą reguliuokite šiek tiek įpildami vandens. Paragaukite, jei reikia, pagal skonį parūgštinkite ar pasūdykite.
Į dubenį ant kopūstų suberkite saulėgrąžas ir nusunktas razinas, įdėkite anakardžių užpilo ir permaišykite. Valandai statykite į šaldytuvą, kad susigertų ir skanaukite!
