Inca Inchi nerafinuotas aliejus, 250 ml
Inca Inchi riešutų aliejus ypač vertinamas dėl lengvai įsisavinamų nesočiųjų riebalų rūgščių, kurių net 48% sudaro Omega-3 ir 36% Omega-6 riebalų rūgštis.
Daugiau kaip 3000 metų, augalo, lotynišku pavadinimu Plukenetia Volubilis, anglišku - Sacha Inchiarba Inca Inchi riešutus Amazonės atogrąžų miškuose gyvenantys žmonės vartojo visam organizmo ir ištvermės stiprinimui. Tik visiškai neseniai likęs pasaulis sužinojo, jog ilgaamžiai augalai, augantys Andų aukštikalnėse, Peru, metai iš metų žmonėms dovanoja aukso vertės riešutus.
Šiandien Inca Inchi riešutai garbinami ir priskiriami prie super maisto dėl savo ypatingos sudėties – juose itin gausu puikiai subalansuotų nepakeičiamųjų riebalų rūgščių, antioksidantų, baltymų, aminorūgščių ir mineralų.
Iš jų spaudžiamas labai vertingas aliejus, pasižymintis antioksidantų gausa (ypač vitamino A ir E) ir lengvai įsisavinamu nesočiųjų riebalų rūgščių deriniu, tarp kurių net 48% sudaro Omega-3 (daugiau nei linų sėmenų aliejuje ir žuvų taukuose), 36% Omega-6 riebalų rūgšties.
Vartojimas |
Inca inchi aliejus patiekalams suteikia išskirtinį švelnų skonį. Jis gali būti naudojamas salotoms pagardinti, garnyrams ir padažams. |
Laikymo sąlygos |
Laikyti kambario temperatūroje. Saugoti nuo tiesioginių saulės spindulių. |
Kilmės šalis |
Peru |
Pakuotojas |
UAB „Aliejaus spaudimo bazė“ |
Sudėtis |
sacha inchi aliejus. |
|
Maistinė vertė (100 g) |
900 kcal/3700kJ: |
|
|
riebalai iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių |
100 g 8,2g |
|
angliavandeniai iš kurių cukrų |
0 g 0 g |
|
baltymai |
0 g |
|
druska |
0 g |