loading

Judros aliejus

Tinka kepti
Tinka kepti
Vitaminas E
Vitaminas E
Omega 3
Omega 3
Judros aliejus
Judros aliejus
img

PAKUOTĖ: 00334

  • 3,30 €

3,30 €

Apmokėjimai:

Judrų aliejus vertinamas dėl palankaus nepakeičiamųjų riebalų rūgščių santykio, o ypač dėl gausaus Omega-3 riebalų rūgšties ir vitamino E kiekio. Aliejus gausus antioksidantų, ilgai negenda ir puikiai tinka tiek maistui, tiek odos priežiūrai.

 

Sėjamosios judros (lot. Camelina sativa) – vienas seniausių kultūrinių augalų, kildinamų net iš neolitinio amžiaus laikų. Anot archeologų, judros buvo auginamos dar bronzos ir geležies amžiuose, daugiausiai Rytų ir Pietų Europoje. Dar kitaip vadinamos netikraisiais linais, vokiškuoju sezamu ir pan.

Judros buvo auginamos vienos arba kartu su linais. Seniau šias sėklas žmonės naudodavo kasdieniniam maistui, kaip linus ir kviečius, dėdavo jų kepant duoną, maišydavo į avižų košę.

Tai augalai, giminingi garstyčioms, rapsams ir kopūstams. Dar ir šiandien Lietuvoje randama natūraliai augančių kai kurių laukinių judrų rūšių.

judrų sėklų spaudžiamas aliejus, gausus nepakeičiamųjų riebalų rūgščių (tų, kurių žmogaus organizmas pats negamina, todėl turi gauti su maistu), ypač Omega-3 riebalų rūgščių, vitamino E, fosfolipidų, fitosterolių ir kitų medžiagų. Dėl šiame aliejuje esančio itin gausaus antioksidantų - tokoferolių kiekio, judrų aliejus yra itin stabilus, t.y., atsparus oksidacijai ir ilgai negenda.

Judrų aliejų rekomenduojama naudoti kulinarijoje salotoms, virtoms daržovėms, plovui, košėms, padažams gardinti, naminiam majonezui, salotų užpilams, marinatams gaminti. Dėl nemažo vitamino E kiekio, judrų aliejus, pastoviai vartojamas su maistu, teigiamai veikia imuninę sistemą, gerina odos ir plaukų išvaizdą.

Dėl puikaus nesočiųjų riebalų rūgščių kiekio ir jų santykio judrų aliejus yra nepakeičiamas kosmetinių aliejų, kremų ar losjonų gamyboje. Judrų aliejus tinka visų tipų odai, ypač gerai drėkina išsausėjusią odą, minkština, atgaivina, lygina smulkias raukšleles, stimuliuoja ląstelių atsinaujinimą. Tinka gležnos paakių odos priežiūrai. Gerai drėkina ir maitina lūpas. Tai puikus bazinis aliejus, kurį galima maišyti su daugeliu eterinių aliejų. Naudingas vaikų odos priežiūrai.

Dėl gausaus Omega-3 polinesočiųjų riebalų rūgščių kiekio šis aliejus veikia priešuždegiminiai, tinka artrito kamuojamų vietų masažui. Tai puikus plaukų kondicionierius, gali būti naudojamas tiek karštoms, tiek šaltoms plaukų kaukėms, stiprina plaukų šaknis, tinka galvos masažui.

 

Sudedamosios dalys: judros sėklų aliejus.

100g. maistingumas: 3699kJ/900kcal, riebalai 100g.( iš jų sočiųjų riebalų rūgščių 15,33g.), monosočiųjų riebalų rūgščių 30,99g., polinesočiųjų riebalų rūgščių 53,68g., angliavandeniai 0g. (iš kurių cukrų 0g.), baltymai 0g, druska 0g.

Laikymo sąlygos: tamsioje, sausoje, vėsioje vietoje.

Geriausia iki: žiūrėti ant pakuotės.

Kilmės šalis: žiūrėti ant pakuotės

Gamintojas/pakuotojas: UAB "Supermaisto kompanija"

                                           Artojo g.3, Klaipėda

 

Turite klausimų parašykite mums
Parašykite mums
Vardas*:
Telefonas:
El. paštas*:
Tekstas*: