Skrudintų sezamų nerafinuotas aliejus, 250 ml
Skrudintų sezamų aliejus spaudžiamas iš prieš tai paskrudintų sezamų sėklų ir yra tamsios spalvos ir sodraus, subtilaus kepintų sezamų skonio, labai kvapnus ir gardus, jo sudėtyje taip pat nemažai mononesočiųjų ir polinesočiųjų riebalų rūgščių ir vitaminų.
Vartojimas |
Skrudintų sezamų aliejus ypač populiarus kinų, korėjiečių ir japonų virtuvėje, kur naudojamas maisto aromatui ir skoniui paryškinti. Pvz., Japonijoje apie 10% skrudintų sezamų aliejaus maišoma su kitu kepimo aliejumi, gaminant patiekalus iš tempura tešlos. Šiuo aliejumi gardinami ryžių makaronų patiekalai, omletai, salotų užpilai, gaminami marinatai mėsai ir žuviai. Skrudintų sezamų aliejus naudojamas kinietiškųjų vištienos salotų užpilui su ryžių actu, imbieru ir garstyčiomis gaminti. Skrudintų sezamų aliejaus nerekomenduojama naudoti kepimui, jo smilkimo temperatūra gana žema, juo patariama šlakstyti jau bebaigiančius ruošti patiekalus. |
Laikymo sąlygos |
Laikyti kambario temperatūroje. Saugoti nuo tiesioginių saulės spindulių. |
Kilmės šalis Geriausia iki |
Žiūrėti ant pakuotės Žiūrėti ant pakuotės |
Pakuotojas |
UAB „Supermaisto kompanija“ |
Svarbu: visa svetainėje pateikta informacija yra pažintinio - rekomenduojamojo pobūdžio. Mūsų siūlomi produktai nėra skirti diagnozuoti, gydyti ar užkirsti kelią kokioms nors ligoms. Prieš vartodami ar naudodamiesi mūsų patarimais, visuomet vadovaukitės savo nuomone, atsižvelkite į individualius poreikius, o esant būtinybei (pvz., dėl galimų alerginių reakcijų, netoleravimo ar dėl kitų priežasčių), pasitarkite gydytoju.
Sudėtis |
100% skrudintų sezamų sėklų aliejus |
|
Maistinė vertė (100 g) |
900 kcal/3700kJ: |
|
|
riebalai iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių |
100 g 14,2 g |
|
angliavandeniai iš kurių cukrų |
0 g 0 g |
|
baltymai |
0 g |
|
druska |
0 g |