Moliūgų sėklų aliejus
Moliūgų sėklų aliejus

Ypatybės

Tinka kepti
Vitaminas E

Moliūgų sėklų aliejus gausus vitamino E, B, C, nepakeičiamųjų riebalų rūgščių, mineralų – baltymų, cinko, fosforo.

Moliūgų aliejus yra tirštas, kvapnus, išskirtinio skonio.

Puikiai tinkamas salotoms gardinti, padažų, sriubų gamyboje, daržovių, ryžių, mėsos patiekalams pagardinti, mirkalų, desertų gamyboje. Aliejaus į patiekalą reikėtų pilti baigiant virti arba kepti.

Rekomenduojama kasdien suvartoti bent po šaukštą šio aliejaus.

Moliūgų sėklų aliejus tinka odos priežiūrai – pasižymi drėkinančiomis, minkštinančiomis savybėmis, gali būti naudojamas nagų, plaukų, skilinėjančių lūpų priežiūrai. Kaip ir daugelis aliejų, gali būti naudojamas grynas arba mišinyje su kitais aliejais.

Vartojamas sutrikus medžiagų apykaitai, sergant ateroskleroze, šlapimo pūslės ar prostatos ligomis, hepatitu, skrandžio ir dvylikapirštės žarnos opalige bei gastritu, kamuojant rėmeniui.

Receptai

Moliūgų sėklų aliejuje marinuotas varškės sūris Kreminė moliūgų sriuba su geltonąja kari pasta Sėklų - riešutų duoniukai Moliūgų sėklų keksas Moliūgų sėklų pesto Moliūgų aliejaus keksas (stiklinė 240 ml)
Turite klausimų parašykite mums
Parašykite mums
Vardas*:
Telefonas:
El. paštas*:
Tekstas*: